Dat is nog-es handig!

Soms zou je iets net iets anders willen dan dat het standaard is. Een klein aanpassinkje hier, een klein veranderingetje daar. Wij hebben dat wel es. Die handigheidjes houden wij hier bij. Het kan een tweak zijn maar ook een hele extensie voor bijvoorbeeld Joomla. Maar wel houden wij het graag simpel. Misschien niet zozeer voor onszelf, maar wel voor de gebruiker die er mee moet omgaan.

En nee wat wij handig vinden hoeft een ander helemaal niet handig te vinden. Maar toch... de info is toch maar gedeeld. Het zou nog maar eens van pas kunnen komen; handig!

Ik heb de gewoonte om ctrl+s in te drukken als ik iets wil opslaan tijdens het typen. Ik ben vast niet de enige. In Joomla (en veel andere web apps) kan dat niet omdat de browser dan denkt dat je de web pagina wilt opslaan.. onhandig. Ik heb geen zin om de muis te grijpen. Daar is wel wat aan te doen.

Edit and Edit Own is nogal verwarrend in Joomla ACL. Een user groep met Edit Own kan nog steeds de status aanpassen van andermans artikelen. Dat vind ik niet de juiste en verwachte manier.

Veel administrators zoeken naar een manier om de moduletitels automatisch te vertalen om te voorkomen dat de module manager vol staat met duplicaten per taal.

Het gebruikelijke advies is om duplicaten van de module per taal te maken. Dat kan anders. Het vereist wat eenvoudige programmeer kennis.

Notify stuurt een bericht als er een nieuwe artikel wordt aangemaakt of een bestaande bewerkt zodra het wordt opgeslagen. Meldingen worden verstuurd aan:

  • categorie eigenaren (ofwel de "gemaakt door" gebruiker)
  • de gebruikersgroep(en) geselecteerd in de plugin parameters

De berichten worden afgehandeld door de standaard in Joomla aanwezige berichten functionaliteit (com_messages). Er wordt een email gestuurd met daarin de melding en een link naar het artikel in de admin omgeving.

Copyright © 2023 bizgo.nl. Alle rechten voorbehouden.